Poslať na e-mail

Poslať na e-mail

Na zadaný email príjemca bude odoslaný odkaz na tento produkt. Ak máte otázku k produktu, využite helpdesk alebo navštívte sekciu Kontakt.

Email príjemca:* 
Váš e-mail: 
Vaše meno: 
Vzkaz: 


* Vaše meno a email sa zobrazia v odoslanej správe spoločne s odkazom.

Chcete krásny a neobvyklý doplnok pre svoj domov? Tento koberec sa dá použiť ako dekoračný koberec alebo ako rohožka. Ideálna dekorácia do obývačky, spálne, pracovne alebo detskej izby. Určite poteší vašich blízkych, ktorých môžete obdarovať týmto originálnym darčekom.

Predstavte si, ako bude vaša izba vyzerať, ak tam umiestnite tento koberec. Všetko do seba zrazu zapadne a stane sa veľmi útulným. Vaše deti a domáce zvieratá sa môžu na tomto koberci hrať, pretože je veľmi pohodlný.

Materiál, z ktorého je koberec vyrobený, je veľmi príjemný na dotyk. Na spodnej strane koberca je protišmyková guma, takže vždy zostane na svojom mieste.

 

Vikingské prilby boli skutočným umeleckým dielom. Pozostávali z polkruhového železného zvona bohato zdobeného bronzovými pásmi s reliéfnym geometrickým a figurálnym dekorom. Niektoré mali goliere, iné mali pripojenú kruhovú kuklu. Tvár chránil náhubok alebo akési hľadie - kovový oblúk spojený s náhubkom.

Okrem meča mala vo výzbroji vikingských bojovníkov dôležité miesto aj sekera. V nehostinných podmienkach severu slúžila nielen ako zbraň, ale aj ako nevyhnutný nástroj na rúbanie stromov, výrobu kolov a stavbu domov. Posledne pomenovaná sekera sa nazývala barda a bola predchodcom stredovekej bradatice. Sekera bola aj kráľovskou zbraňou - Erik, syn prvého nórskeho kráľa Haralda Pekného, mal dokonca prezývku "Krvavá sekera". Sekeru drží v labách lev aj v znaku nórskeho kráľovstva.

Štít slúži ako obranné zariadenie na odrážanie úderov a na osobnú ochranu bojovníkov. Vyrábajú sa z rôznych materiálov. V priebehu staroveku a stredoveku bol štít súčasťou výzbroje pechoty a jazdy. Z histórie vieme, že štít má nielen ochrannú, ale aj dekoratívnu funkciu.

Runy sú starobylou formou veštenia, ktorú používali tí, ktorí hľadali vedenie. Slovo "runa" znamená tajomstvo, šepot alebo hádanku. Runy môžu byť vyrobené z mnohých materiálov, ale najčastejšie sú to kamene alebo polodrahokamy, popísané runovou abecedou. Tieto kamene sa potom nazývajú "runové kamene". Existuje niekoľko typov týchto abecied, pričom jednou z najstarších je Starší futhark, ktorý obsahuje 24 rún. Každá z rún je písmom abecedy, ale má aj symbolický význam. Napríklad runa F, Fehu, znamená dobytok alebo bohatstvo, alebo runa K, Kenaz, znamená maják alebo pochodeň.

V staroveku bol drak považovaný za najposvätnejšie zviera. Čínsky drak je silný, láskavý a citlivý tvor, ktorý je uctievaný ako vládca jazier, riek a morí. Symbolizuje dokonalosť, statočnosť, silu, odvahu, hrdinstvo, vytrvalosť, ušľachtilosť a božskosť. Predstavuje nesmrteľnosť, plodenie a šťastie. V Číne je symbolom moci a dažďa.

 

  • Materiál: vrchná strana - polyester s vyšším vlasom pripomínajúcim semiš, spodná strana - protišmyková guma
  • Rozmery: 50 x 80 cm
  • Farba je tmavo modrá až čierna

UPOZORNENIE: Hlavná fotografia je len ilustračná! Riaďte sa prosím rozmermi, ktoré uvádzame v názve alebo popise výrobku! Fotografia je len vyobrazením motívu koberca!

Poznámka: Na uľahčenie manipulácie a prepravy sú koberce zložené a zabalené v plastovom obale. Koberce preto môžu byť pokrčené. Nemajte obavy, po rozložení sa koberec do 2-3 dní narovná.

Kontaktný formulár

Kontaktný formulár

Meno: 
E-mail: 
telefón: 
Odesláním formuláře uděluji provozovateli webových stránek dobrovolný souhlas se zpracováním svých osobních údajů, které jsem ve formuláři uvedl. Tyto údaje mohou být použity výhradně pro komunikaci k tématu této zprávy a mohou být uchovány po dobu komunikace.

Sledovať dostupnosť