Poslať na e-mail

Poslať na e-mail

Na zadaný email príjemca bude odoslaný odkaz na tento produkt. Ak máte otázku k produktu, využite helpdesk alebo navštívte sekciu Kontakt.

Email príjemca:* 
Váš e-mail: 
Vaše meno: 
Vzkaz: 


* Vaše meno a email sa zobrazia v odoslanej správe spoločne s odkazom.

Brassica oleracea L.

Skorá až poloskorá odroda určená pre celoročné a jesenné úrody.

Vegetačná doba od výsadby je 75-80 dní. Vyžaduje pravidelnú zálievku a dostatočnú zásobu živín.

Pestovanie karfiolov je veľmi podobné ako u ostatných hlúbovín. Karfiol má rád svetlé stanovište, ale pobyt na prílišnom úpale mu veľmi nesvedčí.

Vysoká teplota by rastliny podporovala na rýchle vytvorenie ružice, ktorá by nebola príliš kvalitná.

Pôda pre karfiol by mala zadržiavať dostatočné množstvo vody a byť dobre vyhnojená.

Karfiol je rastlinou prvej trate pestovania, preto sa vsádza na záhony do ktorých bol na jeseň zapravený odležaný hnoj alebo kompost. Dostatok živín je jedným z kľúčových faktorov úspešného pestovania.

Živiny by sa rastlinám karfiolu mali dodávať aj počas vegetácie. Ideálne sú síranové hnojivá, ktoré neobsahujú chlór. Prevenciou proti tzv. vyslepnutiu (netvoreniu ružice) je dostatočné množstvo molybdénu v pôde, vhodné je tiež používanie hnojív, ktoré tento prvok obsahujú.

Ďalším nesmierne dôležitým faktorom pre úspešné pestovanie karfiolu je dostatok vody. Predpestované sadenice by nikdy nemali byť premočené, čo by mohlo viesť k ich úhynu.

Prídel vody je nutné rapídne zvýšiť po vysadení na záhon. Najviac vody karfioly spotrebujú pri tvorbe listov a následne aj pri tvorbe ružice. Najviac vody na svoj rast všeobecne potrebujú neskoré odrody, najmenej vody naopak potrebujú odrody skoré.

Svoju rolu hrá aj teplota pri ktorej sú karfioly pestované. Ideálna teplota na klíčenie je cca 15 – 20 °C. Mladé sadeničky sa uspokoja s teplotou o niečo nižšou cca do 15 °C. Vysoké teploty v čase rastu listov a zakladanie ružice môžu znižovať kvalitu ružice. Môže dôjsť k predčasnému založeniu ružice, ktorou budú prerastať listy.

Vysadené karfioly pravidelne zalievajte, odburiňujte, okopávajte a dodávajte im živiny.

Jeden balíček obsahuje 100 semien.

Kontaktný formulár

Kontaktný formulár

Meno: 
E-mail: 
telefón: 
Odesláním formuláře uděluji provozovateli webových stránek dobrovolný souhlas se zpracováním svých osobních údajů, které jsem ve formuláři uvedl. Tyto údaje mohou být použity výhradně pro komunikaci k tématu této zprávy a mohou být uchovány po dobu komunikace.

Sledovať dostupnosť